maandag 11 april 2016

0251 man, 66, zkt vriendin

Daten via de krant komt niet veel meer voor, want voor het leggen van nieuwe contacten is internet sneller en handiger. Maar ze zijn er nog, de klassieke advertenties. De zaterdagkrant telde er nog een paar, waaronder dit fascinerende exemplaar; 0251 man, 66, zkt vriendin.

Voor zo’n bondige annonce komen we nog heel wat aan de weet. Allereerst dus dat het om een man van 66 gaat. En ook dat hij resideert in Uitgeest, want daarvan is 0251 het netnummer. Kennelijk mocht de advertentie niet teveel kosten. De vermelding ‘0251’ is namelijk korter dan’ Uitgeest’ en ‘zkt’ in plaats van ‘zoekt’ scheelt ook weer twee letters. Hieruit kunnen we opmaken dat hij krap bij kas zit, of een vrek is, of iemand die het no nonsense-denken tot levenskunst heeft verheven.

Verder leren we dat de man wel heel dringend om een vrouw verlegen zit. Elke potentiële vriendin is welkom, dik of dun, reuzin of dwergje, coupe asjemenou of helaas, autochtoon of Eskimo, bitch of doetje, 66, 31 of 93 jaar jong. Ze mag kinderloos zijn, maar ook zeven dochters en dertien katten hebben. Of ze de Here vreest, in Allah gelooft of de hekserij is toegedaan, maakt niet uit. Ze mag vegetariër zijn of graag spareribs eten, haar maagdelijkheid koesteren of van SM houden, een obsessie met strijken hebben of overtuigd slons zijn, het is allemaal best. Als hij maar aan een vrouw komt. Je kunt dat ruimdenkend noemen, maar ik hou het op wanhopig.

Bij nader inzien lijkt onze Uitgeestenaar me extreem verlegen. Dáárom was zijn advertentie zo beknopt. Wie wil er nou weten dat hij boekhouder was, net met pensioen, alles weet over treinen, twee keer per week zwemt en alleen is sinds zijn scheiding, acht jaar geleden? Nooit vraagt iemand hoe het gaat, ook zijn vrienden niet, want die heeft hij niet, niet meer. Dus maar geen details, daar zit niemand op te wachten.


Maar het zou fijn zijn als hij nou eens een vriendin kreeg, zo voor af en toe, niet eens voor je weet wel, maar meer voor een beetje gezelligheid, want alleen is maar alleen. Ze hoeft niet mooi te zijn, of bijzonder, want dat is hij zelf ook niet. Gewoon: man zkt vrouw. Per contactadvertentie. Als er niemand reageert, is dat maar zo. Dan heeft hij het in elk geval een keer geprobeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten