zondag 31 mei 2015

Half the Horizon: nu de film

 
Half the Horizon, een theateravontuur met film, muziek en spel, beleefde afgelopen vrijdag in Goes zijn voorlopig laatste voorstelling. Doordat subsidies uitbleven, kon het project maar een handvol keren worden uitgevoerd. Daardoor bleef het publieke bereik van dit bijzondere project beperkt. Maar daar komt verandering in, want Half the Horizon wordt verfilmd.

Half juni al starten de eerste opnames. In het Eindhovense cultuurhuis Natlab worden dan delen van de voorstelling gefilmd, zoals die afgelopen jaar op een aantal kleinere podia is opgevoerd: met beeld van Paul en Menno de Nooijer, live muziek van Jorrit Tamminga, Ihzak Elias en Erik Bosgraaf en teksten van schrijver dezes. Aan deze opnames worden nog nieuwe scènes toegevoegd, zodat het geheel een volwaardige film wordt en niet puur een theaterregistratie. 

Nog meer dan tot dusver komt het accent te liggen op een reis door het leven, denkt Paul de Nooijer. “Dus mocht iemand een oude bus ter beschikking hebben, dan houd ik me aanbevolen.”

Er was nóg een nieuwtje bij de dernière van de (uitverkochte) voorstelling in Goes. Toen het gulle applaus wegebde, maakte zich uit het publiek een man met een microfoon los en begon aan een korte speech. Hij bleek van de Lions Club Vlissingen en kwam vader en zoon De Nooijer een prijs brengen voor hun waardevolle bijdragen aan het culturele klimaat in Zeeland. En ver daarbuiten natuurlijk, maar daar gingen de Zeeuwse Lions niet over.

Half the Horizon verbeeldt wat er met een man gebeurt als hij met prostaatkanker wordt gediagnosticeerd, zoals Paul de Nooijer is overkomen. Het leidt tot ontreddering en verdriet, maar ook tot poëtische en hilarische momenten. Over enige tijd te zien in uw filmhuis.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten