zondag 19 januari 2014

Verlicht in een vingerknip


In mijn omgeving heb ik er nog niemand over gehoord, maar hé, we zitten midden in de maand van de spiritualiteit!

Tien januari jongstleden is het begonnen met een feest in het Amsterdamse centrum De Roos en op 9 februari loopt het weer af. Wat we allemaal gemist hebben, daar in De Roos. Goeroe Tijn Touber gaf een workshop waar ik al meteen de slappe lach van kreeg: een Spoedcursus Verlichting. Met hoofdletters, dus dat beloofde wat. Boeddhistische monniken zitten een heel leven in lotushouding te mediteren om maar enigszins verlicht te raken, maar bij Ti Ta Tovenaar Touber word je geheel en al VERLICHT in een vingerknip. Dezelfde Touber bleek ook nog auteur van Het geheim van genialiteit. Allicht. En als je daar nog niet genoeg aan had, kon je in De Roos ook leren tijdsurfen, je in een lachworkshop storten, een stoomcursus ‘lichter leven in 30 minuten’ volgen, of wandelen door het nabije Vondelpark met Jezus-lookalike Arie Boomsma. Wie het hele programma volgde, kwam in een eeuwigdurende baan om de aarde terecht.

Vandaag, lees ik in de spirituele agenda, greep er opnieuw een workshop over lichter leven plaats. Die stond in het teken van de heilige Geest. De toelichting is onnavolgbaar: ‘De Maha Chohan is de opgevaren meester die het ambt bekleedt van Vertegenwoordiger van de Heilige Geest in de Hemelse Wereld. Vanwege zijn belofte aan de gehele mensheid “Ik hoed de vlam voor u totdat u dat zelf kunt”, wordt de Maha Chohan (letterlijk: Grote Heer) de Hoeder van de Vlam genoemd. Je kunt de Maha Chohan aanroepen voor leiding en hulp.

De workshop was georganiseerd door The Summit Lighthouse Holland, een organisatie van ‘spirituele zoekers’ die al 20 jaar bestaat en die ‘levenstransformerende technieken’ aanbiedt. De mooiste lijkt me het Violette Vuur (de hoofdlettergevoeligheid bij onze verlichte vrienden is groot), dat wordt omschreven als energie met een hoge frequentie, die al vibrerend onzuivere elementen in een hogere vorm kan transmuteren. Zo kun je deze onzichtbare vlam sturen naar een kwaal die moet worden genezen, variërend van acne en botbreuken tot kanker, ‘om maar wat te noemen’.

Toen was ik het zat, die kletspraat van die zelfbenoemde zieners en helers. Dat ze de kolere kregen, ‘om maar wat te noemen’, dan konden ze die Violette Flauwekul eens mooi op zichzelf testen - goeie kans dat hen dan pas echt een licht opging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten